mirosdecafea

Just another WordPress.com site

“Dezamagire”, numele tau e Marius Cruceru.

5 Comments


Am crezut multa vreme ca lipsa unei disponibilitati pentru dialog si absenta evidenta a capacitatii de a comunica decent cu celalalt, atat de vizibile in mediul evanghelic romanesc, au la baza carentele de cultura si de aceea, pe masura ce ne vom destepta in aceasta privinta si vom iesi din imbacseala ignorantei, se va rezolva si aceasta problema.

Zilele astea am constatat ca m-am inselat.

Cartile in sine – citite si scrise, deopotriva – nu sunt o garantie a decentei dialogului ci se pot transforma in bolovani cu care sa-ti lovesti adversarul in moalele capului si s-o faci mai eficient decat cei care in viata lor n-au citit nimic in afara de subtitrarile filmelor de actiune americane.

Am asistat zilele acestea la un adevarat circ verbal avand ca tinta o persoana – Iosif Ton, si o miscare crestina – Strajerii. Tragatorii: lideri ai baptistilor oradeni si nu numai dar in special oradeni, folosind pe post de portavoce, persoana si blogul lui Marius Cruceru.

S-au facut cam de toate: linsarea mediatica a adversarului, asocieri deloc inocente si intamplatoare intre Ton, Strajeri si tot ce ar putea sa le distruga orice credibilitate si sa-I faca pe ceilalti sa-I evite, folosind metoda “google it”.

Masina de tocat baptista a strivit deopotriva la un loc suflete, caractere, teologii, lucrari, reputatii, cu o lipsa de discernamant indus de doua lucruri: ura si furie.

Ce sa mai analizezi, sa citesti, sa asculti… Nu e timp de asa ceva. Urgenta e sa sari la gatul celuilalt si sa-ti infigi coltii cuvintelor in beregata lui.

N-am sa vorbesc nici despre Ton si nici despre Strajeri acum (poate alta data). Ma intereseaza doar schilodirea oricarei urme de dialog decent si executarea adversarului fara drept de apel.

Lucrurile nu s-au limitat nici macar la o executie curata, de genul ghilotinei sau a glontului in ceafa. Executia propriuzisa a fost precedata de jupuirea de viu. Ironia vruta socratica cu alte ocazii, a devenit bascalie ordinara si amvonul s-a transformat in maidan unde chivuţe cu fuste largi, pe care le ridica aratandu-si fundul si puradeii sunt prinsi de picioare si folositi pe post de ciomag.

Marius Cruceru este,  cu siguranta, un tip inteligent. Asta foloseste nu pentru a comunica ci pentru a executa. Verbul se transforma in cutit.

Eticheta de “eretici” permite aproape orice.

John McArthur da dezlegare la opusul politetii care nici macar nu mai e impolitetea ci mahalagismul.

Poti sa porcaiesti in voie, sa desfiintezi, sa mutilezi caracterul celuilalt.

Cred ca termenul in engleza este “character assasin”.

Cateva mo(n)stre de “dialog” Crucerian:

şcoala lui Isus… la şcoala lui Isus cine-i director şi cine este secretară. Am nevoie de cretă!”

că se vindecă duhurile de “impotenţă” (sic!), că “Dumnezeu nu vrea să fim neputincioşi… ”
că se cheamă femeile sterpe în faţă şi sînt declarate fertile atunci în acel moment prin “puterea Duhului sfînt”,
că se fac vindecări de hemoroizi în stilul “puneţi acum mîna unde vă doare… aşa… acum rugaţi-vă cu credinţă”
sau că trebuie repetat de multe ori “sînge, sînge, sînge, sînge, sînge… “

„discuţia nu este despre lucrarea Duhului Sfînt. Este vorba numai dacă aţi fi de acord ca pe la 80 de ani să fiţi vindecat de “duhul de impotenţă”. Dacă domnul Demeter mai trăieşte, lucru care s-ar putea să se întîmple, vindecîndu-se succesiv…. vă va vindeca cu siguranţă. unii susţin că a făcut-o. “Dumnezeu nu vrea să avem niciun mădular slab” (sic!)”

Cred ca trebuie sa ma opresc aici. Din acelasi motiv pentru care ma spal pe dinti, imi schimb sosetele si fac dus.

Advertisements

5 thoughts on ““Dezamagire”, numele tau e Marius Cruceru.

 1. Ajuns la exasperare din cauza iudaizatorilor ce-i tulburau pe galateni, Pavel rabufneste urandu-le (iudaizatorilor) sa se castreze, pur si simplu… Nu-i prea frumos, dar uneori cu frumosul nu merge. Asa si la Cruceru, spune ce trebuie spus ca sa priceapa cei ce altfel nu pot pricepe. Si e cam bland la ce am auzit de la strajeri.

 2. Da, comoda analogia.
  Ce-ai zice de exemplu daca dintr-odata ai afla ca d-ul Cruceru si-a varsat haznaua verbala peste niste copii ai Domnului?

 3. Draga “Shifu”,

  Te invit sa citesti articolul de la adresa de mai jos:

  http://www.asiiromani.com/sens-giratoriu/7605-vicepresedintele-uniunii-baptiste-din-romanias-a-gsit-s-dea-in-poetul-naional-al-romanilor.html

  Ceea ce cred oamenii despre idolii tai nu intotdeauna coincide cu ceea ce crezi tu (in mod subiectiv) despre ei.

 4. corect,am avut aceeasi impresie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s