mirosdecafea

Just another WordPress.com site

Neindumnezeirea maidanului

Leave a comment


Am postat recent pe blogul lui Marius Cruceru, un comentariu referitor la atitudinea viscerala a lui si a altor confrati, in legatura cu miscarea Strajerilor si aderarea lui Iosif Ton la aceasta miscare. Mi l-a sters, asta in timp ce posteaza texte de o virulenta mirobolanta, cum este acela al pastorului baptist Daniel Chiu, Ma rog….dreptul lui. Iata-mi comentariul:

“Domnilor
haideti sa stabilim cateva chestii:
1. avalansa de invective si catalogari radicale sunt mai degraba caracteristice ale maidanului decat ale bisericii. In afara de cazul cand cele doua se confunda sub carmuirea domniilor voastre. Accept argumentele care sa merite acest nume, chiar si atunci cand difera radical cu ceea ce cred (ex.: d-ul Gheorghita). Cel putin sunt o baza pentru o discutie decenta si cu sanse de finalitate. Injuriile mai mult sau mai putin voalate la care ati apelat va trimit in la subsolul miscarii evanghelice. Pacat…ati fi putut mai mult.
2. nu ati reusit (nu ati vrut, de fapt) sa faceti distinctia intre persoana si idei. Pentru a combate idei, ati desfiintat persoane. E josnic.
3. felicitari, Marius, pentru modul in care ai manipulat chestiunea. Machiavelli ar avea de invatat de la tine. In special scrisoarea d-lui Chiu e o superba pirueta intelectuala: asmute dulaul apoi pretinde ca incerci sa temperezi haita care vine din urma si sfasie. Ceva in genul: “imi plange inima in mine, ma doare, nici nu stiti ce mult ma doare dar asa este, aveti dreptate, Iosif Ton este in ticalos”; de altfel mult mai ticalos decat va inchipuiti”.
4. ati exploatat toate slabiciunile teologice ale unei miscari de trezire care nu a apucat sa se defineasca teologic. Ati facut-o de pe pozitia celor care stapaniti mult mai bine decat ei termenii. Ma rog…aici vor trebui sa invete sa se apere. Si sa se defineasca.
Pentru ei, asta este util.
Pentru voi, nedemn….
5. sunteti cesationisti. Prin urmare, sforile trase ca sa-i atrageti pe penticostali de partea voastra sunt dovada de lipsa de onestitate. De ce nu le spuneti direct penticostalilor ca vorbirea lor in limbi este demonica, proorociile sunt “by default” mincinoase, vindecarile sunt manipulari? Nu asta e ceea ce credeti? De ce nu va faceti curatenie in ograda cu propriile maturi si sa le lasati pe ale penticostalilor deoparte? Nu sunteti de aceeasi parte, stiti foarte bine asta. Nu mai mimati superba unitate intre baptisti si penticostali. Stiti bine ca nu exista.
Putina decenta, domnilor (…probabil ca-mi fac iluzii).”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s