mirosdecafea

Just another WordPress.com site

De dragul fair play-ului. Sau: si altceva despre pastorul Chris

5 Comments


Anumiti bloggeri, furiosi si grabiti sa treaca cu buldozerul peste tot si toate, au selectat cu grija si postat youtub-uri interpretabile si evident, interpretate ca atare, despre pastorul Chris.

Epitete ca “sarlatan” au fost folosite cu generozitate.

Deplang lipsa analizei.

Astazi am avut timp sa ma plimb un pic pe internet si sa vad si alte lucruri decat cele care mi-au fost bagate agresiv in fata.

De dragul corectitudinii (nu politice 🙂 ), am decis sa postez filmuletul de mai jos. Contine marturia unei vindecari greu de falsificat: aceea a unui om care avea maduva spinala sectionata in urma unui accident de masina  si prin urmare imobilizat intr-un scaun cu rotile de un an de zile. Verdictul medicilor: nu va mai putea umbla vreodata.

Advertisements

5 thoughts on “De dragul fair play-ului. Sau: si altceva despre pastorul Chris

 1. Frate Dan , te rog sa imi ingadui sa iti pun citeva intrebari cu care eu m-am framintat mult in ultima vreme ; mi-ar place sa ai curajul pentru toata transparenta posibila, mai ales ca suntem cam de aceeasi “inclinatie” doctrinara a credintei, adica “bapticostali dupa Evanghelie” , daca bine imi amintesc marturisile de credinta din unele exprimari ale tale ce le-am intilnit pe ici pe colo: deci avem macar un teritoriu cit de cit comun al intelegerii generale asupra credintelor noastre si poate si un limbaj mai apropiat. Ti-am citit cu atentie si cu placere in special articolul ” strajerii – ce califica sau descalifica o miscare spirituala” si as impartasi cam aceleasi concluzii cu tine. De asemenea, cunosc binisor chiar de mai multi ani si lucrarea strajerilor, le cunosc doctrina si nazuintele cu care au pornit la lupta acum 4 ani , adica cu toate caracteristicile bune ale unei lucrari de trezire Autentice; in acest moment cunosc si transformarile doctrinare ce au avut loc in mijlocul lor in ultimul an si jumatate ( ce eu consider ca sunt – de departe – si cauza principala ce a atras acest tavalug al incercarii pe capul lor) . Intrebarile mele catre tine acum ar fi:
  1- Ai avut ragazul sa citesti si sa analizezi in detaliu -doar in Lumina Scripturilor – tot pachetul si mai ales miezul invataturii celei noi importata de miscarea strejerimii din Africa sub denumirea de “rapsodiile realitatilor” ?…
  2 – Se asorteaza aceasta invatatura cu Evanghelia Noului Testament ce are in miezul ei descoperirea pacatului, pocainta, importanta jertfei Mielului, a urmaririi sfinteniei , a acceptarii partasiei cu suferintele lui Cristos daca Dumnezeu ne face parte de ele, pentru sfintirea noastra si pentru preamarirea Numelui Sau….( desigur , pe linga multe alte aspecte de invatatura, ce le cunoastem fiecare si care ne indruma mereu doar la crestere in asemanare cu Chipul Fiului lui Dumnezeu) ??
  3 – Care ar fi in opinia ta ( tinind cont si de contextul intrebarilor anterioare) , criteriile credintei bazata pe Scripturi, care sa dovedeasca Autenticitatea ( prin Duhul Sfint) unei asemenea lucrari de vindecare asa cum exemplifica aceasta imgine aleasa de tine aici ?

 2. Sora Elena,
  cred ca pericolul fundamental este sa se faca confuzie intre ungerea pentru vindecare, minuni, etc. si invatatura. Minunile si vindecarile nu valideaza in mod automat invatatura; aceasta validare trebuie facuta pe baza Scripturii. Altfel spus, in timp ce teologia trebuie sa isi gaseasca aplicarea in experienta, experienta nu valideaza in mod necesar teologia.
  Nu am citit decat sporadic “Rapsodiile”, suficient, cred, sa-mi dau seama ca este vorba acolo de “evanghelia prosperitatii”, adica exacerbarea unor invataturi (cele “pozitive”: vindecare, prosperitate, finante, succes) in detrimentul altora, cel putin tot atat de prezente in Scripturi (pacat, judecata, sfintenie, acceptarea suferintei pentru Christos).
  Nu cred ca liderii strajerilor au migrat in mod constient catre aceasta invatatura. Mai degraba a fost vorba de fascinatia exercitata de faptul ca Dumnezeu lucreaza cu semne si minuni; asta a dus la graba de a adopta – mai mult sau mai putin – invataturi si practici din Africa de Sud, in ideea ca aplicandu-le, vor trai si aici aceleasi miracole.
  Extrema cealalta in care au alunecat unii baptisti, consta in ignorarea experientei. Pentru ca au decis teologic ca nu mai exista vorbire in limbi si proorocii, urmatorul pas este fie sa ignore faptul ca exista milioane de oameni care vorbesc in limbi sau proorocesc, fie sa atribuie aceste experiente unor surse spirituale de natura demonica – ceea ce este mult mai grav.
  In final vreau sa spun ca NU se poate demonstra scriptural ca darurile supranaturale ale Duhului Sfant au disparut odata cu perioada apostolilor din biserica primara. Aceasta este mai degraba o prejudecata teologica, de altfel tot mai mult parasita de catre lideri de marca ai baptistilor.
  Cat despre Strajeri, eu sunt convins ca este o miscare de trezire initiata de Dumnezeu si aflata in proces de maturizare, maturizare care implica timp si mai ales multa sperenie si disponibilitate pentru schimbare din partea liderilor acesteia. Daca vor avea asa ceva, Dumnezeu va lucra prin ei. Daca nu, Isi va ridica alti oameni prin care sa-si duca planul la indeplinire.

 3. Frate Dan, iti repet : nu sunt cesationist(a) . Imi petrec viata de credinta in biserica penticostala in asteptarea Domnului si incercind sa urmaresc sfintirea. Nu trebuie sa ma convingi de valabilitatea Lucrarii Duhului Sfint , inclusiv lucrarea de vindecare, caci eu cred de mult ca este viabila , am vazut-o cu ochii mei, am dat slava lui Dumnezeu pentru toate aceste lucrari ce El le face si azi printre copiii Lui.Nu acesta este punctul de discutie la care te-am invitat.
  De asemenea banuiam ca stii deja ca acele invataturile de sub titlul ” rapsodia realitatilor ” sunt evanhelii ale prosperitatii care frizeaza apostazia.
  Altceva te-am intrebat eu aici.
  Deoarece bine ai zis ( citez din ale tale) :” Minunile si vindecarile nu valideaza in mod automat invatatura; aceasta validare trebuie facuta pe baza Scripturii. Altfel spus, in timp ce teologia trebuie sa isi gaseasca aplicarea in experienta, experienta nu valideaza in mod necesar teologia”, te intreb inca o data : daca o teologie promovata de un individ sau o grupare nu este conforma cu Scriptura( ci este o erezie) crezi tu ca Domnul va investi puterea Duhului Sau Cel Sfint ca sa faca miraculoase semne si minuni pe o temelie a ereziei ?…
  Mai departe decit atit nu voi inainta in aceasta discutie , doar iti ofer si tie cu prietenie linkul unui site catre un articol ce exprima extraordinar de bine criteriile de discernamint spiritual intre o lucrare bazata pe o erezie si o lucrare bazata pe Cuvintul curat al Scripturii. http://www.letusreason.org/Wf6.htm
  Fratii autori ai acestei meditatii amanuntite explica foarte limpede ca “lucrarea falsa” si ” lucrarea adevarata (prin Duhul Sfint)”, pot avea citeodata acelasi numitor comun numit ” prezenta semnelor si a minunilor”, asa precum si Moise dar si magii Egiptului lui faraon au facut minuni si unii si altii, pina la un punct. Marea diferenta dintre minunile facute prin toiagul lui Moise si cele facute de catre vrajitorii Egiptului a stat tocmai in deosebirea ” sursei” puterii facatoare de minuni( care promoveaza invatatura lui Cristos sau nu) .
  Acesta ar fi un sistem de discernamint spiritual pus la indemina noastra de Dumnezeu ca sa ne pazim sufletele in aceste vremuri de sfirsit de veac.
  Pace tie!

 4. ” Nu cred ca liderii strajerilor au migrat in mod constient catre aceasta invatatura. Mai degraba a fost vorba de fascinatia exercitata de faptul ca Dumnezeu lucreaza cu semne si minuni; asta a dus la graba de a adopta – mai mult sau mai putin – invataturi si practici din Africa de Sud, in ideea ca aplicandu-le, vor trai si aici aceleasi miracole.”

  Aici sunt perfect de acord cu tine. Tot la fel am numit si eu ” bilbiiala ” strajerilor adica ” mirajul puterii” cu pretul sacrificarii discernamintului spiritual, de care iti vorbeam anterior, si al alunecarii intr-un teritoriu periculos . Esti primul care ai exprimat aceasta opinie si ma bucur de ea. Te indemn sa o explici, de cite ori ai ocazia, cu intelepciune si blindetea iubirii lui Dumnezeu si altor suflete sincere ce le vezi bulversate si dezechilibrate in credinta in aceasta vreme, privind tot ceea ce se intimpla imprejur . Cit despre strajeri, eu cred ca unii dintre ei au fost inzestrati cu daruri autentice de la Dumnezeu , si mai cred ca ei isi pot pastra ungerea ba chiar e posibil sa li se alature in viitor si alti luptatori curajosi, daca ei isi vor curata si limpezi doctrinele, si vor lepada cu umilinta si curaj ( precum ai semnalat si tu ) aceasta imbucatura de mincare otravita demonic” ce “li s-a pus acum in git” si tinteste sa ii ingroape .

 5. Salut, si bine ai re-deschis blogul.
  In filmuletul ce l-ai atasat, eu personal cred ca D-zeu l-a vindecat pe omul acela, nu prin pastorul Chris(care de la o posta miroase a ingamfare si mascarada), ci IN POFIDA lui. Ti-am mai spus si repet: “In vremurile din urma… vor face semne mari si minuni, ca sa insele chiar si pe cei alesi daca va fi cu putiinta”. Eu cred in toate darurile si puterea lui D-zeu, dar constat raritatea lor(cel putin ale celor autentice). Eu in toate filmele despre/cu pastorul Chris vad doar spectacol(nu prea ieftin). Uita-te si la filmuletul cu umbra lui…spectacol. Mai degraba circ.
  Numa bine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s