mirosdecafea

Just another WordPress.com site

Unu, doi, trei…

Leave a comment


“Invata-ne sa ne numaram bine zilele, ca sa capatam o inima inteleapta!” (Psalmul 90:12)

Unu, doi, trei…

Numar.

Sa numar inapoi sau inainte?

Zilele care au trecut?

Care au mai ramas?

Ce rost are sa numeri zilele ce s-au dus? Sunt in urma, desprinse de carnea noastra, ca niste urme pe zapada proaspat cazuta cand directia de mers este una singura. Trecutul este trecut pur si simplu? A fost si gata? Ma gandesc ca exista un loc in afara timpului, unde fiecare intamplare, gest, cuvant rostit, sunt stranse impreuna si puse unele langa altele, tampla langa tampla si unde cana cu apa daruita candva se intalneste cu rasplata pe care a purtat-o cu sine, ascunsa in pantece asa cum Maria l-a purtat odata pe Isus. Locul acela se numeste vesnicie. Acolo numaratoarea inceteaza.

Pana atunci: Unu, doi, trei…

Sa numar ziua de maine, atunci? Si pe cea de poimaine? Si pe urmatoarea? Vor fi? Eu voi fi impreuna cu ele?  Cum poti numara ceea ce nu exista inca si care, posibil, pentru tine, nu va exista vreodata? Viitorul este in mana lui Dumnezeu, singurul care-I poate purta greutatea pentru ca povara incertitudinilor sale este lepadata in atotstiinta-I. Nu-mi pot purta viitorul – prezentul mi-e suficient  si zilei ii ajunge propriul necaz. Atunci ce sa numar? Zile – ipoteza, zile – asteptari, zile – nadejdi, toate amestecate cu harul fara de care trecutul poarta in sine intunericul fara de speranta iar viitorul – ostilitatea impersonala a unui univers care te poate strivi in orice clipa.

La capatul numaratorii ma asteapta o inima inteleapta, aplecata cu dreapta masura catre propria-i nevrednicie si inaltata cu nadejde catre Dumnezeul de la care a invatat numaratoarea zilelor care au fost, intru har si a celor care vor mai fi, intru speranta:

Unu, doi, trei…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s