mirosdecafea

Just another WordPress.com site

Asta da relevanta!

2 Comments


Mi-a fost dat sa vad tot feluri de lucruri, care mai de care mai ridicole si sarite de pe fix, facute in numele relevantei. Stiti….acel: hai sa pretindem ca suntem ca ei si in felul asta poate-i prindem cumva si-i aducem la noi la biserica. Si dupa ce i-am adus, continuam pe aceeasi linie, ca nu cumva sa plece.

De la pastori imbracati ca niste golani de cartier si muzica de deplasat rinichii, evident adaptata scopurilor care scuza absolut orice mijloace (sunt un bagabooooont, tot un bagabooooont….-cunoscatorii stiu la ce ma refer), pana la predici care aduc mai degraba a “stand up comedy”, ce-i drept mai diletante decat ceea ce profesionistii de la “Seinfeld” obisnuiau sa prezinte, pe vremuri.

Inchinatorilor la zeul relevanta, le propun ceva cu adevarat…relevant. S-a intamplat in America, locul spre care ne-am intors in intregime parabolicele spirituale, dupa ce-am aflat ca Sadoveanu s-a inselat si lumina nu mai vine de la rasarit: niste pastori (vreo doi) si-au inchiriat sanctuarele bisericilor, musulmanilor din vecinatate, aflati in criza de acoperis deasupra capului pentru a-l slavi cu foc pe Alah.

De ce nu?

Apropos: ultimele descoperiri arheologice au confirmat ca istoria lui Ilie care i-a injunghiat pe proorocii lui Baal este un fals grosolan (evident, cum ar fi putut un Dumnezeu plin de dragoste sa porunceasca asa ceva?) si ca de fapt Ilie a fost invitat sa predice la una din intrunirile acestora iar scena aducerii alternative a jertfelor si acel ori Dumnezeu/ ori Baal, total incorect din punct de vedere politic, a fost de fapt o intrunire ecumenica fructuoasa unde cele doua tabere au adus jertfe impreuna. Speram ca o viitoare traducere a Bibliei, realizata sub coordonarea domnului Danut Manastireanu  sa reflecte aceste realitati.

Semnat: un fundamentalist evanghelic calvinisto-armenian, cu afinitati penticostalo-carismatice si simpatii baptiste.

La mai mare!

Advertisements

2 thoughts on “Asta da relevanta!

  1. Parerea mea: proasta, foarte proasta, extrem de proasta. Daca este ceea ce pare, rugaciunile insotite de niste telefoane date unde trebuie si de niste sume de bani bine plasate, au facut minuni.
    Si sa se mai spuna ca nu exista minuni…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s