mirosdecafea

Just another WordPress.com site

Bucurie

10 Comments


Ne putem bucura profund?

Sa dezbracam aceasta emotie extrema de zorzoanele superficialitatii?

Exista bucurie profunda sau imperechem termeni care sunt, prin definitie, antagonici?

Durerea este profunda, adanca si isi proiecteaza aceasta adancime in noi, o sapa asemeni unei fantani, pana cand atinge izvoare nestiute, ascunse sub stanci.

Dar bucuria?

Cum te poti bucura profund? Te poti? Exista asa ceva?

Da. Este bucuria ce urmeaza adancimii suferintei, durerii, deznadejdii, intunericului absolut din suflet. Imprumutand aceasta adancime, o converteste si o intoarce in directia opusa.

Bucuria vindecarii succede suferintei adusa de boala si lumina invierii este speciala pentru ca paseste in urma grozaviei mortii.  Nadejde este absoluta atunci cand invinge, in mod neasteptat, deznadejdea…

Este bucuria fiului risipitor care a lasat in urma un destin legat de roscove si porci, pentru a se intoarce acasa – aceeasi casa in care cu ceva timp inainte, se plictisea de moarte si de aceea a si parasit-o.

Dar ne putem bucura in afara suferintei, fara nici o legatura cu aceasta?

Advertisements

10 thoughts on “Bucurie

  1. Hei, frate, pe cand mai treci pe acasa? Te asteptam pe la noi pe la bis’ sa ne inveti cum sa ne bucuram… ce zici? 🙂

  2. De când ne-a fascinat pomul cunoştinţei binelui şi răului dimpreună cu ai noştri strămoşi, bucuria urmează durerii. Întâi moartea apoi învierea… Mielul cu verdeturi amare.

  3. Încă ceva. Bucuria profundă e o consecinţă a curăţirii, cred eu. Dealtfel asa e împărăţia, nu? Neprihanire, pace si bucurie. Parcă ar fi trepte…

  4. Ma pot mandri ca am o meserie care are de-a face cu moartea si “invierea”(resuscitarea). Nu trece saptamana sa nu vad oameni murind. DIn cate am vazut, toti oamenii se comporta la fel; ateii nu-L mai neaga pe Dumnezeu, iar crestinii(de orice culoare confesionala) au acea frica cum o are omul obisnuit in fata mortii. Nu am vazut niciun om senin,nici o fata senina. Asta doar in carti de biografie a sfintilor.

    • Interesanta meserie.
      Cred ca similitudinile impuse de faptul ca impartasim aceeasi natura umana cazuta, sunt mai multe decat ne place sa credem. Asta smereste….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s