mirosdecafea

Just another WordPress.com site

Acasa

Leave a comment


“Acasa” a devenit de-a lungul timpului, un termen destul de relativ pentru mine. Au fost “acasa” Hunedoara, Oradea, Aradul si mai nou, Timisoara este ultimul oras care se identifica cu acest concept. Deci…vineri seara am ajuns acasa, dupa cele cateva zile petrecute in Germania, intr-un hotel aflat la malul dunarii.

Germania imi da mereu senzatia de alta lume, de curatenie politicoasa si de “totul la locul lui”. Am fost impresionat sa vad simtul masurii in toate lucrurile. Casele micute si aranjate cochet, cu usi ce se deschid direct in strada, masinile “normale” – adica destul de putine Mertzane si BMW-uri, pentru o tara care le produce, multe biciclete despre care am incetat de mult sa le mai consider un semn de saracie si a caror prezenta o incadrez mai degraba in zona civilizatiei.

Si in special verdeata: multa, multa verdeata, invadand totul. Palcuri de padure, intrerupand pajistile si indepartand monotonia, flancand majoritatea drumurilor de o parte si de alta si fara sa fi fost transformate in depozite de gunoaie sau toalete publice.

Dunarea ce curgea alaturi era de o frumusete care-ti taia respiratia, cu palcurile de salcii crescand pe ambele maluri. Genul de loc unde vii la pescuit fara sa-ti pese daca prinzi ceva sau nu (apropos: nu sunt pescar si nu ma pricep deloc la chestiune).

Dar m-am intors acasa. Fara regrete…ma rog, fara prea multe regrete. Chiar asa: de ce nu e la noi ca la ei?

Mai jos o poza de grup cu participantii la seminarul din Germania (ce-i si cu globalizarea asta: 10 persoane de pe 3 continente si din 7 tari diferite).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s