mirosdecafea

Just another WordPress.com site

schilod, raios, chior si impotent

1 Comment


A innebunit lumea. N-a fost niciodata foarte normala dar avea totusi atata simt al masurii ca sa-si izoleze ticnitii extremi. Nu-l mai are. Daca nu credeti, cititi aici

Nu pretind ca ma pricep foarte bine la dereglarile de tot felul care pot afecta fiinta umana in ceea ce priveste perceptia propriului gen. Oricum, in chestiunile care privesc sexualitatea umana, lucrurile au luat-o la vale de ceva timp si acum suntem aproape sa atingem fundul vaii, adica sa ne flecim ca oul scapat pe gresia din bucatarie.

Obiectiile mele nu o au in vedere in primul rand pe doamna care vrea musai sa devina barbat (in primele doua saptamani de armata si eu mi-am dorit sa fi fost femeie 🙂 ) ci pe domnii medici care s-au coalizat ca sa-i implineasca fantezia.

Prima chestie care-mi sta in gat este aceea a banilor. Operatia a fost gratuita. Gratuita pentru ea/el, pentru ca de platit, cineva a platit. Adica prin nu stiu ce mijloace, individa asta a muls sistemul medical de o suma de bani pe care o intuiesc ca fiind consistenta. Sistem schilod, raios, chior si impotent in a se ingriji elementar de bolnavi, cei adevarati nu inchipuitii cu fumuri si fitze sau dereglatii… Romania e tara in care mori cu zile in spitale supraaglomerate si daca nu te ucide incompetenta crasa a medicilor, cu siguranta o sa crapi de foame. Apropos…banii astia cheltuiti dea’n vaslea sunt banii mei, umil si fraier contribuabil, impreuna cu alte milioane de amaresteni.

Apoi, absenta oricarei referiri al un eventual aspect moral al chestiunii. Ca si cum ar fi vorba de doua planete diferite pe care traim alternativ: cea morala si cea reala. Medicii trateaza realitatea: taie, pun, adauga, rasucesc. Problema e ca, fiind vorba de trupul uman, implicatiile trec din domeniul a ceea ce este si ce decidem sa fie, in acela al binelui si raului. Cine si cu ce drept intervine in ordinea naturala a lucrurilor – si nadajduiesc sa cadem de acord macar aici: genul unei persoane e parte a acestei ordini. La inceput Dumnezeu i-a facut barbat si femeie, cu caracteristicile si distinctiile aferente. Presupunand ca dracu’ a reusit sa tulbure mintea cuiva, n-ar fi normal sa lupti impotriva tulburarii decat s-o asezi si s-o permanentizezi la nivelul trupului?

Am putea extinde discutia la nivelul homosexualitatii, tot mai subtil introdusa in gandirea cotidiana, intr-o incercare penibila de a imita o Europa decrepita dar asta ar prelungi discutia dincolo de spatiul, timpul si cheful care-mi stau la indemana in acest moment.

Advertisements

One thought on “schilod, raios, chior si impotent

  1. Pune asta in balanta, si adauga alaturi exemplul sistemlui medical al SUA care obliga institutiile (inclusiv cultele religioase) sa finanteze contraceptia, printre multe alte finantari nefericite, iar de partea cealalta pune in balanta, indemnul si opinia generala in bisericile crestine de a fii corect in plata taxelor si impozitelor.
    Cateodata ma intreb daca a fost interpretata corect porunca: da Cezarului ce e al Cezarului!?
    Si pana unde poti merge cu corectitudinea calculului acestor datorii mai mult sau mai putin morale?
    Nu de altceva dar am avut un schimb de opinii destul de inflacarat cu o cunostinta pe tema asta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s