mirosdecafea

Just another WordPress.com site

Iadul nu este “politically correct” (2) – cum pandeste bestia fundamentalismului

1 Comment


Fraza e superba, izvorata din tenebrele dialogului ecumenic si a tolerantei specific liberale:

“Forget about the half truths uttered here. They are simply the smoke screen behind which the ugly beast of fundamentalism lurks.”

Sursa aici.

Si acum traducerea, desi fraza poate fi gustata in intregime doar in engleza, tot asa cum Steinhardt nu poate fi citit cumsecade decat in romaneste:

“Ignorati jumatatile de adevar pe care le spun. Ele sunt pur si simplu perdeaua de fum in spatele careia pandeste / colcaie bestia fundamentalista.”

Verbul “to lurk” face toti banii.

Deci fundamntalismul crestin este o bestie care s-a ascuns in intuneric si umezeala, un fel de animal ce se tavaleste in namol, acoperit cu buruieni, alge, liane si care-si pandeste prada, un mutant ce se hraneste cu inocentii purtatori de virtuti liberale precum toleranta, pacifismul in (aproape) orice conditii si ura fata de Israel promovata de d-ul Manastireanu in numele iubirii fata de palestinieni – biete victime ale imperialismului statului evreu.

Si ca sa ne mentinem in aceeasi nota a metaforelor animalice, antiteza la aceast balaur fundamentalist cu o mie de capete, este porcul liberalismului teologic.

Castrat inca de prin anii ’68, pe vremea revolutie sexuale, acesta nu se poate inmulti pe cale naturala ci prin contagiune. Se tavaleste isolent prin universitatile din Europa si America si transforma in porcarie tot ceea ce atinge.

E scarpinat pe burta de mana lunga a ecumenismului, adapostit in cocina unei scripturi golite de autoritate si a unei biserici golita de Dumnezeu si hranit cu lecturi care amesteca de-a valma teologi de toate nuantele, conform principiului ca o idee gresita dar exprimata frumos este de preferat unui adevar in zdrente.

Advertisements

One thought on “Iadul nu este “politically correct” (2) – cum pandeste bestia fundamentalismului

  1. 1 Ioan 2:18  Copilaşilor, este ceasul cel de pe urmă. Şi, după cum aţi auzit că are să vină anticrist, să ştiţi că acum s-au ridicat mulţi anticrişti: prin aceasta cunoaştem că este ceasul de pe urmă.
    19  Ei au ieşit din mijlocul nostru, dar nu erau dintre ai noştri. Căci dacă ar fi fost dintre ai noştri, ar fi rămas cu noi; ci au ieşit, ca să se arate că nu toţi Sunt dintre ai noştri.
    Cine se omoara mai tare in timp ce lumea moare? Si cine are de castigat sau pierdut mai mult?. Si cine va fi judecat prima data? Oricum nu cei de afara ci cei “dinauntru”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s