mirosdecafea

Just another WordPress.com site

Streangul de gat

7 Comments


Ca domnul Danut Manastireanu  se straduieste cu puterile-i nu prea grozave (din fericire) sa puna streangul de gat statului Israel, nu ma surprinde deloc.

Ce ma surprinde si ma oripileaza este faptul ca Emanuel Contac a muscat-o. Agenda domnului anglican, imbibata de umanism, liberalism teologic, simpatii socialiste in ce priveste politica si acid in cantitati care ar face gaura si in blindajul unui tanc, sunt deja consacrate, dar filologul de la ITP ce scuza are?

DM nu pierde nicio ocazie sa provoace, intr-o maniera deloc eleganta si atunci cand apar reactii, sa deplanga talibanismul ignar al maselor conservatoare si fundamentaliste de evanghelici romani, caracterizati prin prostie si incapabili sa se ridice la inaltimea augustei sale gandiri.

Cristian Ionescu reactioneaza si o face bine – incomparabil mai bine decat a facut-o la ideea ca unii indraznesc sa foloseasca alte traduceri decat cea a lui Cornilescu.

Nu stiu de ce, dar situatia asta cu “bietii” palestinieni, neintelesi si neajutorati si agresati de statul “fascist” evreu, ma duce cu gandul la acuzatiile pe care pana nu demult ne erau aduse in legatura cu tiganii nostrii. Ca nu-i integram, ca nu le respectam drepturile, etc.

Cred ca realitatea ar trebui inteleasa, studiind si alte surse decat niste clipuri lacrimogene si atent selectate, nu?

Advertisements

7 thoughts on “Streangul de gat

 1. Domnule,

  Sunt de acord cu dvs. Ca realitatea trebuie inteleasa studiind si alte surse decat niste clipuri LACRIMOGENE ( cred, totusi ca ironia nu isi are locul in acest context. Dati dovada de un cinism care va descalifica. Situatia este trista. Nu cred ca este potrivit sa luam in deradere suferintele unor oameni, mai ales ca nu le putem intelege pe deplin, oricat de mult am dori.)

  Revenind la ” alte surse” despre care vorbeati, ati putea propune dvs. cateva? Pentru ca eu nu vad nicio alta sursa adusa in dezbatere de dvs. (in afara de latratul de la inceputul postarii.)

  Vad ca va alarmati pompieristic, dar nici urma de argumente…

  • Stimate domn,
   latratul la care faceti referire se pare ca este unicul mod de a comunica cu anumite persoane, prin urmare mi-l asum.
   La fel, in materie de cinism, terbuie sa marturisesc cu modestie ca sunt personaje in blogosfera (mai mult sau mai putin) evanghelica fata de care ma simt un ignar ucenic in fata maestrului.
   Acum revenind la subiectul nostru, n-am nici cea mai mica intentie sa iau in deradere suferintele reale ale oricarei fiinte umane. Ceea ce ma revolta este folosirea deloc dezinteresata a acestora, in scopuri politicianiste precum si manipularea grosolana a informatiei.
   Presupunand ca aveti o minima idee de ceea ce se intampla acolo, stiti ca motivul pentru care dispar comunitatile de crestini palestinieni nare nimic de-a face cu Israelul ci cu fundamentalismul fratilor lor musulmani. Si credeti-ma ca stiu aceste lucruri din surse de prima mana.

  • A…si inca ceva: bine ati venit pe blogul meu 🙂

 2. Chiar dacă vă vine greu, faceţi-mi favoarea de a crede că am şi eu un creier cu care pot să judec.
  Nu am nicio scuză pentru postarea despre Palestina. Dar am multe motive. Dvs. ce motive aţi avea să nu susţineţi un stat palestinian în Cisiordania?

  • Vaisamar un scurt citat din Hamas Manifesto:
   Israel will exist and will continue to exist until Islam will

   obliterate it, just as it obliterated others before it.’ (Preamble)

   The Exclusive Moslem Nature of the Area:

   —————————————-

   ‘The land of Palestine is an Islamic Waqf [Holy Possession]

   consecrated for future Moslem generations until Judgment Day. No one

   can renounce it or any part, or abandon it or any part of it.’

   (Article 11)

   ‘Palestine is an Islamic land… Since this is the case, the

   Liberation of Palestine is an individual duty for every Moslem

   wherever he may be.’ (Article 13)
   Acuma, domnia ta poti sa raspunzi ca ai prieteni palestinieni care nu gindesc asa. Si parintii mei au avut prieteni nemti care nu au fost Hitleristi!
   Hamas a cistigat alegerile in Palestina.
   Studiaza “the Camp David Summit” si vei descoperii faptul ca Arafat a primit tot ce a cerut de la prim ministrul Barak. Dar in cele din urma a refuzat sa semneze documentul deoarece obiectivul final al lumii musulmane este distrugerea statului Israel.
   Hai sa nu fim naivi!
   http://avalon.law.yale.edu/20th_century/hamas.asp

  • Cel putin 3 motive:
   1. ca si crestin evanghelic care crede in revelatia Scripturii, trebuie sa admit ca acel teritoriu a fost desemnat de Dumnezeu ca sa apartina poporului Israel.
   2. Islamul
   3. Hamas
   Nici o indoiala in legatura cu creierul domniei voastre.
   Multe indoieli in legatura cu intelepciunea deciziei luate.
   In rest, s-auzim de (mai) bine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s