mirosdecafea

Just another WordPress.com site

Ganduri pe o plaja (1)

Leave a comment


Randurile de mai jos le-am scris in Brazilia, pe o plaja, la malul Atlanticului. Acum doar le transcriu. A fost unul din visele mele: sa stau pe o plaja (aproape) pustie si sa privesc valurile. Ore in sir. Mi s-a implinit visul...

As putea sta astfel ore, zile, saptamani si sa ascult valurile. Ce trebuie sa vad si n-am vazut inca, sa inteleg si pana acum nu am inteles? Care este intelesul frumusetii pentru ca, indiscutabil, aici este enorm de multa frumusete?

Da, viata este un amestec de lumina si intuneric, de bine si rau, suferinta si bucurie si nimic din ceea ce ne loveste, ne apasa si ne inghite, nu poate sa anuleze momentele cu adevarat frumoase – ca acestea, bunaoara – sa le faca pur si simplu sa dispara si sa ne convinga ca nicicand n-au fost.

Actuala imperfectiune pe care o traim la nivelul experientei, poate sa nege ideea de perfectiune, existenta ei si sa ne convinga ca a aspira in directia aceasta este inutil si prostesc. Dar insasi imperfectiunea vorbeste despre perfectiune si lipsa unui lucru, despre ceea ce ar putea fi.

Perceptia golului indica spre ceea ce poate sa umple acest gol.

Dumnezeu a pus in noi foame de vesnicie pentr ca, pe de o parte, suntem departe de aceasta si pentru ca, pe de alta parte, ii apartinem.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s