mirosdecafea

Just another WordPress.com site

Ganduri pe o plaja (2)

4 Comments


Cred ca este ceea ce mi-am dorit, lucrul la care am visat: sa stau pe o plaja (aproape) pustie si sa privesc valurile; sa stau pur si simplu si sa privesc nemarginitele intinderi de ape.

De mii si mii de ani, valurile aceluias ocean se izbesac de acelas tarm. Miliarde si miliarde de valuri. Nicicand iunsa, doua valuri identice. Niciodata acelasi ocean si niciodata acelasi tarm asa cum nu exista doua dimineti identice.

Fiecare val care se sfarama de tarm, este un val care moare. Aceeasi apa – miliarde de valuri… Fiecare sfarsit este conditia unui alt inceput. Si totusi, cerurile si pamantul vor trece. Intr-o zi va fi un ultim val in ultima clipa a marii si o ultima secunda in sirul de clipe a vietii. Singurul etern este Dumnezeu si eterni deopotriva sunt si cei legati de fiinta Sa.

Advertisements

4 thoughts on “Ganduri pe o plaja (2)

  1. E tare frumos e cand valurile se ridica furioase si cotropitoare si cerul e limpede si fara nici o incruntare….

  2. Banuiesc sa nu te referi la litoralul aglomerat, zgomotos si mizer si nici la apa verde,murdara tulbure si plina de alge!
    Pe mine marea ma plictiseste, imi plac inaltimile culmile varfurile, sunt mai aproape de cer! 🙂

  3. “… sa stau pe o plaja (aproape) pustie si sa privesc valurile; sa stau pur si simplu si sa privesc nemarginitele intinderi de ape.” – mă regăsesc în aceste cuvinte; să stau să privesc marea şi să aud valurile cum ” cântă”, este terapie pentru sufletul meu! 🙂

    • Sansa ta e ca poti face acest lucru aproape tot timpul. Pentru mine e o exceptie. Probabil de aceea, un prilej de sarbatorire… Oricum, sper sa ajung din nou pe malul Atlanticului, in Brazilia, prin Noiembrie. Cine stie…?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s