mirosdecafea

Just another WordPress.com site

Ciuda de toamna

Leave a comment


E un frig umed. De fapt nici macar nu-i foarte frig. A fost…acum doar ploua. Monoton, mocaneste, ploaie de toamna pustie, de toamna care nu mai pastreaza nici macar amintirea verii care a fost. Tocmai am citit despre Costel Busuioc ca fost luat la pumni de un interlop, proprietar de spalatorie, caruia a indraznit sa-i ceara bon fiscal. Asa-i trebuie….auzi acolo: bon fiscal! Biata creatura rasa-n cap, cu tricoul mulat pe burta, brate tatuate si lanturi de aur la gat, o fi crezut ca-si bate joc de ea. Evident, a fost chemat la politie pentru audieri. Interlopul, nu Busuioc. Acesta din urma se pare ca a scapat relativ usor asa ca va putea fi audiat pe scena de catre cei dispusi sa dea banii pe biletul de intrare la concert. Mie oricum nu-mi place cum canta.

Cu siguranta ca suntem un popor tolerant, toleranta exersata de-a lungul a sute de ani de istorie incolora, marcata de intrigi boieresti, de domnii fanariote mulgatoare de tara si de peschesuri facute generos turcilor, sub forma de copii pentru trupele de ieniceri si femei pentru haremuri. Pe vremea cand eram militar terist la Cernica, am facut parte din garda de onoare a unitatii si am intampinat un general turc ce ne-a vizitat: tipul era saten, deschis la culoare. Cine stie…o fi fost varul meu la a n-a spita dupa mama, livrata turcilor pe vremea stiu eu carui domnitor autohton ca sa-si prelungeasca sederea pe tron intru cladirea de conace personale si strangrere de parale pentru progenituri.

Eh, istoria asta…n-a fost niciodata fata mare. “Bagaboanta” a facut mereu cu ochiul celor mai tari asa ca e regula ca doar cei care inving in cafteli la scara mare, au dreptul s-o scrie.

Boul de la spalatorie si-a capatat dreptul sa scrie istorie in Timisoara. Asta daca stie sa scrie. Daca nu, probabil ca va fi ajutat de oamenii cu carte ai acestei tari: procurori, judecatori si politaii, ei care or sa dispuna neinceperea urmaririi penale si or sa-l lase sa plece liber si sa-si vada de ale lui, dupa ce-si vor fi incasat partea.

Noroc cu Busuioc ca este cunoscut si noroc ca negrul omorat in Giurgiu era american, altfel totul ar fi fost tacut sub tacere, ascuns sub covor, musamalizat.

Marturisesc ca atunci cand sistemul o sa crape si cineva va incepe sa-i execute pe nemernicii astia, n-o sa am niciun regret. Sper sa inceapa cu oamenii cu carte care scriu istoria dupa dictare.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s