mirosdecafea

Just another WordPress.com site

Don Carson – Cum poate un Dumnezeu bun sa ingaduie suferinta?

4 Comments


Un excelent mesaj. Nu stiu daca ofera raspunsuri… Mai degraba cred ca impinge intreaga chestiun in matca ei normala, ca naruie false nadejdi. De fapt esentialul e sa oferi raspunsuri nu neaparat la intrebarile care ti se pun ci la acelea care ar trebui puse. Don Carson e fermecator: un amestec de eruditie, inteligenta si umor fin. Scuze neintelegatorilor de engleza….

(invatiat-o!)

🙂

.

Advertisements

4 thoughts on “Don Carson – Cum poate un Dumnezeu bun sa ingaduie suferinta?

 1. Engleza mea imi permite sa inteleg cca 80%. Am ezitat sa ascult si datorita lungimii clipului, traim in secolul vitezei si evit activitatile cronofage, pefer cuvantarile concise.
  Totusi a fost intereant, si totusi am ramas cu nelamuriri legate de tema suferintei.
  Cum ar fi cele legate de experimentul Pitesti.
  Mi-e greu sa inteleg cum crestini care au trecut prin acel experiment au cedat pentru ca nu au rezistat (cine-ar fi putut?) si posibil au ajuns in iad, iar pastorii turnatori care au fost cauza pierzarii acelora, au trait sa poata sa isi faca o pocainta slabuta la zeci de ani dupa eveniment (si aia motivata de unele descoperiri de dosare), si sa aiba sansa sa ajunga in rai.
  Ca si regele evreu Manase, responsabil de pierderea spirituala a unui popor intreg, isi recupereaza bunastarea linistit.
  Nu stiu daca ai inteles ce vreau sa spun.
  Adica oamenii aceia au suferit in inchisoare, unii s-au sinucis pentru ca nu au mai putut, si se duc dupa o viata de suferinta la suferinta vesnica, iar acei care au dus-o bine merci si pe vremea lu Ceasca si dupa, se duc in in sanul lui Avram.

  • Cine a zis ca unii merg in iad si ceilalti in rai?
   Cine are toate datele problemei? Tu? Eu nu…
   Eu ma astept la surprize majore cand oi ajunge dincolo. Din fericire pentru noi toti, Dumnezeu nu este pastor baptist sau penticostal. Si nici popa ortodox…

  • In alta ordine de idei, mesajul e excelent si merita urmarit in intregime, in ciuda secolului si a vitezei lui. De mai multe ori. Sunt anumite chestii care nu permit presucurtari. Ca o cafea buna, dimineata, de ex. Trebuia bauta intr-un anume ritm, altfel mai bine renunti la ea.

 2. Si Ravi Zacharias are predici bune, care merg pe esenta (ani de zile am ascultat predici axate pe toale si pe forme), dar iarasi, pierd la traducere.
  Dar e buna comparatia cu cafeaua ca nici pe asta nu o pricep complet :)) : cafea nu beau, imi da insomnii, ma agita si imi mananca mineralele.
  Dar fie, o pot inlocui cu ciocolata, si trece pe lista de “to do” de ascultat inca o data predica lui Don C.
  🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s