mirosdecafea

Just another WordPress.com site

Fragmentarium

3 Comments


Inconjurat de lucruri in care ma impiedec, de carti pe care nu apuc sa le citesc si de oameni cu care nu reusesc sau nu vreau sa comunic.

Infasurat in informatii rupte din orice fel de context si rasucite in jurul mintii mele ca un fular pe care-l strangi in jurul gatului intr-o dimineata geroasa de iarna.

Incerc uneori sa evadez pe blogurile evanghelice si  realizez ca am de-a face fie cu mitocani in numele adevarului , fie cu orbi in numele iubirii. Clasa de mijloc este subtire si anemica, ca de altfel si-n societatea noastra.

Aflu ca si-au infiintat palestinienii stat si nu inteleg foarte bine cu ce se se mananca asta si nici daca ar trebui sa ma intereseze. Mda, lumea se clatina si ceea ce ar trebui sa ma uimeasca este ca inca nu si-a rupt gatul; sa mai spuna cineva ca nu exista Dumnezeu…

Ziarele (in forma electronica pe care-o folosesc) sunt pline de aiureli care iau ochii si prima pagina si unde tot felul de mardeiasi impart pumni si smecheri invart bani si femei, de parca asta e tot ce conteaza. Asta e tot ce conteaza?

Piata imobiliara din Timisoara inca nu vrea sa crape de tot, desi perioada de glorie dinainte de criza a cam trecut si, har Domnului, putine sanse sunt sa fie ce-a mai fost. Adica sa traiesti avand drept suprem ideal achizitionarea de patru pereti si sa trudesti o viata ca sa-i platesti.

Biserica merge inainte in timp ce bisericile isi urmeaza programul de piruete muzicale si verbale. Cine vrea sa creada o poate face, uneori ajutat de acestea, de cele mai multe impotriva si-n ciuda lor. Dar nu poti spune ca nu se poate asa ca inocenta absoluta este un mit.

Nu cred nici macar in inocenta totala a copiilor, cea care-l innebunea pe Ivan Karamazov si-l facea sa-si lanseze interogatiile tulburatoare la adresa lui Dumnezeu. Cum sa poti crede cand inocentii sufera? Dar unde sunt inocentii?

Badarania mioritica este exasperanta, ca o manea urlata in boxele vecinului si pe care-o acoperi cu propria ta masinarie de facut zgomot, data la maxim.

Marturisesc ca mi-e dor de buna-cuviinta si liniste, de politete taraneasca, aceea de pe vremuri, in care babele ti se adresau cu “dumneavoastra” si te serveau cu dulceata de cirese si apa rece de la fantana.

Advertisements

3 thoughts on “Fragmentarium

  1. Sunt de acord cu tine. Dar problema este ca nu prea stim ce-am putea face. Am fost invatati sa incepem cu noi. Bine..incepem noi doi. Eu la Hd tu la Tm…si? Suntem la fel de “relevanti” ca un pai pe mare. Trebuie neaparat sa incepa cineva care are mai multa priza la publicul larg sa spuna lumii cum sta treaba. dar cei ce ar putea face asta sunt interesati de hainele purtate sau nu de vedete, de ultimele afaceri ale nu stiu cui…de ultimele accidente. Si toate astea prind la oameni si sunt educati de ele. Societatea este formata(sau formatata) mai mult de televiziuni decat parintii si scoala la un loc. De fapt chiar au inlocuit educarea copiilor de catre parinti si educatori cu televiziunea. Nu prea avem ce face, decat daca avem “de sus” vreo inspiratie care sa inspire…sa-i faca pe unii sa aspire catre ceva la care nu s-au gandit vreodata. Nu stiu ce sa zic…nasoale vremi….

  2. 🙂 sameni cu Athos, muschetarul care si-a instruit scutierul-ordonanta sa comunice prin semne? Dincolo de gluma, ma incapatanez sa cred ca publicul larg e, pentru mine, oamenii putini sau multi cu care interactionez, in raport cu care aleg sa ofer, reducandu-mi asteptarile. Nu ca ar fi usor…

  3. Sunt de acord cu tine. Dar problema este ca nu prea stim ce-am putea face. Am fost invatati sa incepem cu noi. Bine..incepem noi doi. Eu la Hd tu la Tm…si? Suntem la fel de “relevanti” ca un pai pe mare. Trebuie neaparat sa incepa cineva care are mai multa priza la publicul larg sa spuna lumii cum sta treaba. dar cei ce ar putea face asta sunt interesati de hainele purtate sau nu de vedete, de ultimele afaceri ale nu stiu cui…de ultimele accidente. Si toate astea prind la oameni si sunt educati de ele. Societatea este formata(sau formatata) mai mult de televiziuni decat parintii si scoala la un loc. De fapt chiar au inlocuit educarea copiilor de catre parinti si educatori cu televiziunea. Nu prea avem ce face, decat daca avem “de sus” vreo inspiratie care sa inspire…sa-i faca pe unii sa aspire catre ceva la care nu s-au gandit vreodata. Nu stiu ce sa zic…nasoale vremi….
    +1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s