mirosdecafea

Just another WordPress.com site

Simone Weil despre nenorocire

2 Comments


Gustave Thibon spunea ca cei care au fost candva “muscati” de Simone Weil, nu se mai vindeca niciodata. Cred ca sunt unul dintre ei, desi nu-s nici pe departe de acord cu tot ce a spus / scris aceasta. In ceea ce o priveste, ideile se impletesc tumultos cu propria-i biografie, marcata prin pasiune nemarginita, empatie extrema si lipsa absoluta de masura in a-ti asuma si trai incandescent propriile convingeri, oricare ar fi acestea.

Iata ce spunea Simone Weil despre nenorocire:

“Nenorocirea e anonima…; ea le rapeste victimelor sale personalitatea si le transforma in simple obiecte. Nenorocirea e indiferenta; si tocmai raceala acestei indiferente – o raceala metalica – ii ingheata pe cei atinsi de ea pana in strafundurile sufletului lor. Ei nu vor mai gasi caldura niciodata. Ei nu vor mai crede niciodata ca sunt cineva, oricine.

Advertisements

2 thoughts on “Simone Weil despre nenorocire

  1. Deprimant citat…Nu exista si o continuare a lui, care sa aduca macar o licarire de speranta?
    Parintii Bisericii spun ca suferinta sau nenorocirea care pare lipsita de sens si insuportabila este (ar trebui sa fie) o experienta comunitara, eclesiala. Cum astfel “sa nu gasesti caldura niciodata”?!
    Si sa nu uitam ca mai e Cineva care ne insoteste in nenorocirea noastra, ca sa o faca nu doar suportabila, ci rascumparatoare….Vorba lui Blaise Pascal :”Hristos este in agonie pana la sfarsitul lumii…”

  2. Da, exista o continuare dar asta o gasim in Scriptura si nu in viata bietei Simone. Ea a sfarsit intr-o nemarginita sila de viata…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s