mirosdecafea

Just another WordPress.com site

Ce ma enerveaza de Craciun

3 Comments


Sloganurile tampite, gen:

“De Craciun / Fii mai bun”

Adica straduieste-te sa fii o leaca mai cumsecade de Craciun, daca tot ai fost pramatie, animal si jigodie tot anul. Fa si ceva care sa-ti aburce in sus imaginea de sine. Fii mai bun. Lasa ca trece el si Craciunul si-ti revii. Redevii ce-ai fost. Recuperezi.

Si ma mai enerveaza caritatea compensatorie. Tot felul de smecheri care au muls banii publici de-a lungul intregului an si care acum pozeaza in cetateni onorabili si generosi, care azvarla cu bani in stanga si-n dreapta – mai exact ce le mai scapa printre degetele mainilor facute caus si pline ochi cu parai. Printre beneficiari se numara in special bisericile. Ca si cum banii dati acolo te pun un pic mai bine cu Sefu’ care-o sa fie mai putin suparat pe tine pentru ca, pana la urma oameni suntem si mai gresim. Si in comparatie cu altii, esti chiar de treaba, nu?

 

3 thoughts on “Ce ma enerveaza de Craciun

  1. Ei, e perioada in care ne dam cu presupusul. Presupunem ca Domnul e impresionat de astfel de gesturi ce frizeaza piosenia, presupunem ca o persoana bolnava e incantata daca e invadata deodata de 20 colindatori fals cantatori, presupunem ca oamenii singuri sunt foarte multumiti sa primeasca semne de viata desprinse din citate celebre, presupunem ca prietenii vor sa aiba telefonul plin de mesaje ce seamana leit cu cele de anţărţ, presupunem ca e bine daca ne transformam casele in magazii cu lucruri pe care le aruncam in ianuarie, presupunem ca fularele si manusile sunt piese obligatorii de facut cadou, si ca mancarea e buna daca e servita in oale mari si impanata cu urechi fierte de caldura boxelor ce emit colinde. Bine ca exista macar o certitudine: Isus s-a nascut si nu mai are treaba nici cu floricelele pe campiile verzi din decembrie si nici cu veseliile pornite/primite la comanda.

  2. Nu intamplator, animalul asociat acestei sarbatori este porcul. Da, certitudinea ramane….

  3. Mie altceva imi atrage atentia la toate sarbatorile “crestine”. Dupa cum ai observat si tu probabil, ca daca D-zeu ar lipsi din ecuatie sarbatorile ar merge inainte cu mare alai. De ce? De ce in perioada sarbatorilor toate posturile de stiinta gen Descopery bat apa in piua cum ca de fapt craciunul este o sarbatoare pagana “colorata” in crestina? Eu cred ca paganismul isi cere inapoi lucrurile “confiscate” de crestinii care au increstinat cu forta lumea pagana si nu cu dragostea, asa cum au fost trimisi si trebuia sa o faca. Ateismul dorit de comunism de-abia acum incepe sa-si atinga tinta. Acum cand suntem nivelati de consumerism, capitalism si altele. Pe vremea comunistilor nu si-au prea atins tinta fiindca existau inca niste oameni, niste caractere si valori care nu se indoiau usor, si preferau sa moara ptr. Adevar si libertate. Acum apele sunt linistite, mlastina rasuna de cantecul broastelor, trestiile se indoaie dupa cum bate vantul. Nici nu stiu daca are rost sa luptam ptr. a “reinvia” Craciunul crestin, cat mi se pare mai de folos vorba aceea “Dati cezarului ce este al cezarului, si lui D-zeu ce este a lui D-zeu”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s