mirosdecafea

Just another WordPress.com site

Agape Timisoara si ploaia de la mansarda

4 Comments


Mi-am altoit o idée in coltul stang al creierului. Am agatat-o pe cuierul sufletului ca pe o haina ponosita si roasa de molii pe alocuri, asteptand sa se faca dimineata si cainii sa-si inceteze urletul a pustiu si singuratate.

Il caut pe Dumnezeu si realizez ca s-a ascuns in dosul propriilor taceri, asteptand sa se incheie o poveste de dragoste neinceputa, cu salcami in floare si fete in rochii albe ca aripile ingerilor falfaind pe deasupra reflectoarelor stridente ale scenei.

Vreau tacere.

Linistea este intrerupta pe alocuri de tipatul pumnalului care sfasie aerul, inainte sa se infiga in carnea alba si lipsita de aparare.

Ploua infernal / Si noi ne iubeam / prin mansarde…

Versuri geniale sau stupide? De ce nu amandoua?

Ce-i dragostea? N-am reusit pana acum sa incropesc o definitie…

Ceva, acolo….

Poate ca nici nu exista. Adica, pentru ca am fost creati de Dumnezeu, adunam in noi visul a ceea ce ar fi putut fi daca nu….si incercam, cumva, sa iubim.

Imi cer scuze de la cei de la Agape / Timisoara, dar cantecul Paulei Seling este mult prea bun pentru ei.

Intr-o alta ordine de idei, se potriveste in contextul unui concert de colinde – adica de cantece care vorbesc despre nasterea Mantuitorului Isus, ca nuca-n tavanul de tabla al salii unde s-a tinut concertul.

Idolul relevantei este noul Baal caruia i se jerfesc pruncii lobotomizati ai unei generatii care a  amestacat albul si negrul, de dragul unui gri care arata ca un sobolan si miroase asjiderea.

Daca nu ma credeti, urmariti asta.

Advertisements

4 thoughts on “Agape Timisoara si ploaia de la mansarda

  1. Am trait o mare dezamagire sa vad amestecandu-se graul cu pleava. N-am inteles ce a adus acest concert bisericii Agape. Or fi zicand ca vor sa fie relevanti cultural?
    Ma tem ca acest amestec nepotrivit de “Mi-a soptit o viorea” cu “O ce veste minunata”, de inchinare adusa Domnului cu inchinarea adusa talentului uman, de casa de rugaciune cu XFactor si cu sala de concert este de fapt un strigat al neputintei spirituale. Duhul sfant nu mai poate umple casele de cult si avem nevoie disperata de Paula Seling, Pro Consul si altii. Nu, nu e relevanta culturala ci e relevanta pacatoasa. Domnul sa aiba mila!

    • Chestia cu vioreaua nu-i nimic pe langa aia cu iubitul pe la mansarde. Oricum, cei de la Agape au un dar special in a calca in strachini. Cand vrei sa arati ca nu esti legalist, poti sa ajungi sa arati de fapt ca nu ai niciun fel de lege pe care-o respecti. Ramane inca alternativa definita de Tozer (cred): a paste oi sau a distra capre. Da, Domnul sa aiba mila.

  2. Cu toate astea eu zic sa incerce si cu un Gutza, Salam sau Minune…cu siguranta oile se vor inmulti mult mai mult si laptele va curge mai din belsug. Totusi cu lucrurile cat de cat valoroase nu atragi foarte multi….da zic si io` ca incercarea moarte n-are 😀 Excelent articolul, si comentariul dinainte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s