mirosdecafea

Just another WordPress.com site

Cate ceva despre observatiile pline de (ne)bun simt ale domnului Manastireanu

1 Comment


Nu stiu daca ar trebui sa fiu suparat pe Domnul Manastireanu si presupunand ca raspunsul ar fi unul afirmativ, cat de suparat ar trebui sa fiu? Dumnealui nu da prilejuri de discutie, ci se constitue el insusi intr-unul. Impresia mea e ca face oarece eforturi in aceasta directie…

Eu unul mi-l imaginez ca pe un dracusor nebunatic, tropaind pe cosciugul – gol, deocamdata – al evanghecalismului American si anticipand momentul cand acesta o sa crape si previziunile domniei sale se vor adeveri.

Trebuie sa recunosc ca miscarea evanghelica are destule bube-n cap. Pe cea Americana o cunosc prin ricoseu. O gramada de pastorasi autohtoni sunt gata sa stea in patru labe si sa urle la luna, pentru ca tocmai s-au intors din America si au vazut pe cineva facand asta acolo. Evident, cu success, succesul reprezentandu-l, prin definitie, cresterea numerica a bisericii si umflarea bugetului acesteia.

Domnul Manastireanu se caracterizeaza ca fiind un “teaser”. Adica cineva care te pisca de fund. Hm…ma intreb daca nu o o face cumva de dragul satisfactiei de a te vedea sarind in sus, pentru ca apoi sa te caracterizeze drept isteric? Oricum, una paste alta, functioneaza chestia cu sutul in fund si pasul inainte… Ca sutul vine din bocancul domniei sale si ca motivatiile s-ar putea sa fie deloc ortodoxe (nici macar anglicane), asta e alta mancare de peste.

A..si mi-e greu sa nu remarc “vitalitatea” sistemului religios la care domnul Manastireanu a aderat – la Anglicanism ma refer, caruia I se potriveste poezia “Molecule de Calciu” a Anei Blandiana. Altfel spus: mort, ingropat, descompus si asteptand invierea de apoi cu o nejustificata nadejde. Asta dupa principiul: uite cine vorbeste…!

Si mai remarc bucuria sincera a domniei sale in fata perspectivelor funerare in ce priveste miscarea evanghelica.

Oricum, capra moarta a dumnealui nu o justifica pe cea muribunda din ograda noastra. Problemele exista si sunt reale si ma intreb cat de “neinteligent” trebuie sa fii ca pastor, ca sa-ti pui patul conjugal pe acoperisul bisericii si sa-ti indemni enroiasii sa faca mai mult sex – in cadrul casatoriei, evident…

Ma bucur ca majoritatea bisericilor din Romania au acoperisurile inclinate, altfel cine stie…

One thought on “Cate ceva despre observatiile pline de (ne)bun simt ale domnului Manastireanu

  1. Harul Domnului care asa ca intotdeauna pregateste iesirea sau ghidarea noastra ca sa nu o luam razna atunci cand “ne vin” idei inteligente (doar referitor la acoperis)Despre cealalta parte poate ca acoperisul (sau harul)ar insemna oamenii pe care unii i-i mai gasesc sau mai degraba se (mai)impiedica in tara asta .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s