mirosdecafea

Just another WordPress.com site

Caru’, pluta si valuta

5 Comments


Caru nu-i chestia aia hodorogita, facuta din lemn si trasa de o martoaga numa’ piele si os si chioara de-un ochi. Noooo…e “za car”, cutia aceea facuta din tabla si care merge pe 4 roti, lustruita si pentru care tre’ sa dai multe zeci de mii de euro din binecuvantarile financiare cu care ai fost inzestrat de providenta.

Presedintele penticostalilor isi indeamna enoriasii sa-si cumpere mertzanuri si nu de oriunde, ci de la un frate, tot penti’ si el, ca cica-s mai bune. Binecuvantate, probabil.

Daca nu ma credeti, uitati-va aici…. Mai exact in minutul 62. Deci…”daca vreti mercedesuri de calitate, la el gasiti. Asa de bune sunt ca si al meu tot de-acolo e”.

Am uitat sa-i spun mamei mele, care e penticostala,  sa-si ia si ea un mercedes din pensia de 550 de lei.

Ca genul acesta de afirmatii sfideaza marea masa de amarati care abia isi duc traiul de pe o zi pe alta si care populeaza bisericile pe care domnia sa cu onor le pastoreste, fie si indirect, in calitate de presedinte al cultului penticostal, este altceva. Pana la urma, cine sunt eu sa judec faptul ca Dumnezeu a ales sa-l binecuvinteze, dar….nu putea macar sa taca?

De fapt, daca urmariti cu atentie interventiile dansului, s-ar putea sa va dea tarcoale acelasi gand care mi-a puscat mie in cap atunci cand i-am vazut “producerea” publica: n-ar putea oare sa taca de tot?

Acum, cateva intrebari care pe mine ma bantuie:

1. Vremea cand intelectualitatea bisericilor evanghelice era formata din ingineri si asistente medicale, a cam trecut. Incep sa rasara si prin bisericile noastre oameni care gandesc si care nu dau cu stangu-n dreptu’ atunci cand vorbesc. Chiar este omul asta reprezentativ pentru acei jumatate de milion de penticostali din Romania?

2. Dumnealui este doctor, …banuiesc ca in teologie. Adica are un Dr. in fata numelui. Hm…eliberat de ce institutie de invatamant? Greu de priceput pentru mine ce fel de doctorat poate sa aiba cineva care-si vorbeste mediocru limba materna? Dar, cine stie, si-o fi scris teza in franceza, ca in ce priveste engleza, am indoieli majore, dat fiind accentul de cocos galic cu care pronunta numele oaspetilor americani.

In incheiere, remarc totusi normalitatea si bunul simt al americanilor. Se vede diferenta dintre cel educat din copilarie sa manance cu cutitul si furculita, si baci Gheorghe, care “s-a ajuns”  peste noapte si si-a tras Dr. si mertzan, ca sa rupa gura targului.

Advertisements

5 thoughts on “Caru’, pluta si valuta

 1. De Baal-ul din tara noastra nu vom scapa atunci (cum cred multi) cand vom fi o tara instarita, ci cand vom pretui ceea ce avem, fara sa salivam la promisiunile imbuibatilor care reprezinta zeul mai sus amintit.

 2. Gili, opulemta afisata dovedeste cateva chestii:
  1. un infiorator prost gust, prostie si lipsa de cultura
  2. nesimtire in sensul cel mai de baza al termenului: lipsa de simtire fata de cei care nu au.
  3. in Romania de azi, a avea multi bani te plaseaza in zona intunecata a dubiosilor. Cati din miliardarii “crestini” si-au facut averile in conditii de legalitate absoluta?
  N-am nimic cu mertzanurile prea-sfintiilor lor dar….un pic de discretie, va rog. Si din cand in cand, mai mergeti cu autobuzul. Nu strica o gura de viata reala, macar asa….periodic.

 3. Lasa Dane, nu le da idei, ca vor stii sa fie si mai parsivi in afacerea lor. Cine zicea ca decat o smerenie falsa mai bine un ateu convins? Lasa-i sa mearga cu mertzanele lor…ca azi maine ii vezi cu avioane particulare….cum mai stim pe unii…. 😉

 4. M-a distrat teribil felul in care spui lucrurilor pe nume. Chit ca nu am reusit sa vad clipul la care faci referire in link.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s