mirosdecafea

Just another WordPress.com site

Nebocind pentru lucruri trecute

Leave a comment


Nu, viata nu e chiar atat de scurta daca de-a lungul ei ridici pietre de aducere aminte. Lucruri care au ramas in urma dar au fost si e bine ca au fost, pentru ca existent lor de atunci iti incalzeste sufletul si asta peste ani sau zeci de ani. Cele care au fost, nu sunt pur si simplu moarte si trecutul nu absoarbe in nefiinta tot ceea ce ne smulge din maini in fiecare zi. Acestea sunt pastrate undeva, exista si ne asteapta.

Fiecare gest, fiecare cuvant, tacere, zambet sau lacrima sunt acolo asa cum in podurile caselor de demult era azvarlit tot ceea ce nu mai trebuia deocamdata dar, cine stie, poate-o mai fi buna candva… Stau unul langa celalalt si se privesc in tacere asa cum copacii dintr-o padure isi adulmeca unii altora frunzisul, intr-o zi de vara cu soare si fara nicio adiere de vant.

“S-a dus”, spunem noi…

“E aici”, raspunde trecutul…

Isus vorbeste de cana cu apa data in numele unui prooroc si de rasplata care nu se va pierde, si asta pentru ca cel mai marunt si neinsemnat gest de bunavointa facut fata de un semen si pe care-l plecam sub Numele Sau, ajunge sa fie locuit de eternitate. Iar aceasta este stapana atat a trecutului cat si a viitorului.

Lucrurile si oamenii, gandurile si gesturile sunt vesnice iar atunci cand mor, se sfarama, se spulbera, nu fac decat sa alunece dintr-o parte a vesniciei in cealalta asa cum alegi sa te ridici si sa te asezi pe un alt scaun in autobuz, undeva mai in spate, ca sa fii singur cu gandurile tale, in timp ce rotile acestuia se rostogolesc pe acelasi asfalt gri, catre aceeasi destinatie.

Apoi usile se deschid si trebuie sa cobori…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s