mirosdecafea

Just another WordPress.com site

Miros de Cafea

1 Comment


Nu e doar cafea, este cafea in amestec cu dimineata de sambata, cu cantecul pasarii de afara, ametite de atata lumina si libertate, cu dezordinea placuta de pe masa si cu patul din care m-am ridicat si care a ramas nefacut.

Uneori simti nevoia sa iesi din tine, sa fii altfel. Bunaoara sa te plimbi prin ploaia fara umbrela si sa lasi apa sa-ti intre pe dupa gulerul camasii, sa se prelinga mai apoi pe spate si pe picioare si sa se opreasca in pantofi. Sau sa asculti muzica ruseasca, sa citesti poezie chineza clasica si sa mananci ceva absolut nesanatos: de exemplu, spaghete cu sos de ceapa (prajita).

Cand eram in armata (adica cu muuulti ani in urma šŸ™‚ ), imi beam cafeaua stand in dormitor, cu coatele sprijinite de pervazul frestrei si privind in curtea unde nu era nimic interesant de vazut iar la intrebarea: “ce faci?”, raspundeam invariabil: “imi beau cafeaua in liniste”. Accentul cadea pe “liniste”, asa ca omul intelegea ca trebuie sa faca genul de pasi care sa-l indeparteze intru pastrarea respectivei linisti.

Uneori zgomotele fac parte din liniste. Zgomotul vantului, bunaoara. Sau zgomotul valurilor care se izbesc de tarm, sau al ploii… Sunt sunete care imbratiseaza tacerea, o amplifica…. As fi in stare sa stau ore in sir si sa le aud si daca asta se petrece landa o ceasca de cafea, marturisesc ca imaginea se apropie foarte mult de ceea ce eu inteleg prin fericirea desavarsita.

Este un moment cand pasiunile se linistesc, cand tumultul gandurilor care se rasucesc in launtru descreste iar acestea se retrag intr-un colt si tac, cand orgoliile de tot felul ne apar asa cum si sunt de fapt: stupide, atunci cand le alaturam efemeritatiiĀ propriei vieti si cand ni se ingaduie sa tragem un pic cu ochiul, dincolo, in anticamera vesniciei.

Ma intreb daca in ceruri vom avea parte de cafea?

Sau macar de mirosul ei….?

Advertisements

One thought on “Miros de Cafea

  1. Si uite cum gasesc si utilizare prastiilor ce le confectionez. Ma gandeam ca doar fac un lucru ce-mi reaminteste de copilaria plina de actiune…cand observ din ce in ce mai mult ca si oamenii mari au nevoie de prastii mici. Lasa Dane..ca poate mergem sa tragem la tinta dupa sticle goale.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s