mirosdecafea

Just another WordPress.com site

Articole anti-prosti(r)e

1 Comment


Eu unul m-am saturat de argumentele unora si altora care resping crestinismul pentru ca au existat cruciadele, cruciade despre care, in cele mai multe cazuri, nu au citit niciodata o carte de la A la Z, pe aceasta tema. Informarea dupa ureche dezinformeaza, in special cand sursele folosite sunt filmele americane, corecte politic insa extrem de incorecte din punct de vedere istoric (vezi “Kingdom of Heaven”) sau documentarele tendentioase de pe Discovery. Pana una alta, lideri (mai mult sau mai putin) crestini  semneaza petitii in care isi cer scuze de la musulmani pentru crimele din trecut ale crestinilor si se dovedesc extrem de toleranti (era sa spun “orbi”) fata de crimele din prezent ale acelorasi musulmani.

Am citit in ultimele zile doua articole pe care le recomand ca antidoturi la prosti(re)a istorica generalizata, partial datorata ignorantei indolente si partial indusa de mas-media, din ce mai fundamental si agresiv anticrestina.

Primul articol ii apartine lui Teofil Stanciu, iar cel de-al doilea, Mariei Istoc. Ambele binevenite si potentiale risipitoare de ceata.

“De câte ori i se întâmplă câte unui agnostic, ateu sau anti-religios mai înfierbântat să înfiereze religia pe motiv că a provocat cele mai mari războaie din istorie, am observat că mulți creștini (că alte religii nu prea avem prin țară) pleacă privirea spășiți în semn de recunoaștere și asumare a acestui teribil adevăr. Dar, dacă e să fim cinstiți cu istoria, singurele războaie care au cuprins prin amploare toată lumea n-au avut nimic religios în ele. Oricât de ingenios ai fi, e imposibil să demonstrezi că Puterile Centrale s-au aliat pe motive religioase, căci nu văd cum s-ar putea găsi o relație religioasă între protestantismul german, mahomedanismul otoman și catolicismul italian. Sau între ortodoxismul rus și protestantismul american.” (cititi aici intregul articol)

Si:

“„Cruciadele au fost acte intolerabile de agresivitate religioasă comise de către creștini împotriva musulmanilor “ (Maria Monacal, citată de Guy Rachetr în Les raciness de notre Europe sont elles chrétiennes et musulmanes?) Dar cine pe cine a cotropit? Cine au invadatorii, agresorii și care a fost comportamentul lor? Revista „Historia”, nr 751 din iulie 2009, citează un cronicar musulman al epocii, care vorbește de faptul ca prizonierii creștini erau decapitati și măcelariti fără ezitare, bisericile distruse iar casele prădate, cele care nu reușeau să le prade erau incendiate. Invadatorii lăsau în urma lor cenușă.Cruciații au masacrat musulmanii. Dar de ce se păstrează tăcerea cu privire la cruzimea cu care musulmanii, turcii, au atacat Ierusalimul și masacrele comise pentru a-l ocupa precum și faptul ca i-au schimbat pâna și numele în al-Qods.  Se trece sub tăcere islamizarea forțată a popoarelor din Orientul Apropiat.  Otomanii: „violau, furau, ucideau, femei, copii, batrâni. Îi vindeau pe cei care puteau încă fi de folos la munci forțate transformându-i în sclavi.”  Jacques Heers, Les croisades.” (cititi intregul articol aici)

Advertisements

One thought on “Articole anti-prosti(r)e

  1. Da. Chiar bine spus. Si…binevenit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s