mirosdecafea

Just another WordPress.com site

Despre (ne)multumire – 2

2 Comments


Există o multumire tembelă, tâmpă si lașă. Porunca de a mulțumi pentru toate lucrurile este interpretată in cheia unei blegiri absolute, o parcare pe linia moartă a vieții si o ascundere in locul unde nimic nu se intamplă si nu se va intampla vreodată.

Nu, nu cred ca trebuie sa ii mulțumim lui Dumnezeu pentru TOATE lucrurile si cand a spus “toate”, apostolul Pavel nu s-a gandit la TOATE. Sunt lucruri pe care le fac, imi aparțin si de care sunt deplin responsabil si deloc mândru. Pe scurt, numim aceste lucruri  “păcate” iar cand suntem șmecheri si vrem să ne ascundem in spatele vorbelor: slabiciuni, greșeli, accidente, etc.

Nu cred că trebuie să-i mulțumesc lui Dumnezeu pentru pacatele mele. Ele nu sunt parte a ecuației inițiale a lui Dumnezeu ci elemente care au intervenit mai târziu, nisip in mecanismul fin al vieții si distonanțe in simfonia absolută a Creatorului.

Crestinii folosesc prea des acest principiu al mulțumirii ca mod de îmbătare cu apă rece. Fie ne justificam păcatele, fie le dam o notă quasi-pozitivă de vreme ce Dumnezeu oricum le folosește si ele nu-i dau peste cap planurile sale eterne. Răul este rău iar noi suntem liberi să-l alegem si să-l facem, desi nu ar trebui sa optăm pentru el

Mai sunt si lucrarile diavolului pentru care ferească Dumnezeu sa fim mulțumitori.  Christos a venit sa le nimicească iar biserica ar trebui sa faca la fel, asumandu-si riscuri si plătind un preț. Nu cred că trebuie sa fiu multumitor pentru corupția din țara asta, pentru șmecherii care o mulg fără incetare de 23 de ani incoace. Si nici nu sunt mulțumit si mulțumitor de crime, tâlhării, violuri, incesturi, prostituție, divorțuri, avorturi, cancer. Lucrurile astea ma înfurie si mă fac extrem de nemulțumit. Și mai știu că Dumnezeu este nemulțumit de ele – dovadă stă promisiunea că intr-o zi ele nu vor mai fi.

Între timp biserica trebuie să se înhame la plugul împărăției, trăgând brazdele care anticipează viitoarea recoltă ce va stîmpăra foamea de neprihanire a tuturor celor care acum flămânzesc dupa ea.

Și să facă asta mânată de o nemulțumire sfântă, mulțumind lui Dumnezeu care i-a pus in inimă tocmai această nemulțumire.

 

 

Advertisements

2 thoughts on “Despre (ne)multumire – 2

  1. Interesant pct. de vedere, dar şi adevărat!

  2. Excelent Dane! ivatatura ca si atitudinea asta zideste !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s