mirosdecafea

Just another WordPress.com site

Brazilia

Leave a comment


Sunt in Brazilia de cateva zile. De trei mai exact…

A fost o calatorie pe care nu mi-am (prea) dorit-o. Am mai fost in Sao Paulo in urma cu doi ani si stiu ce cantitate de oboseala si disconfort implica chestia asta. Si mai sunt si alte motive.

In fine, sunt aici. O tara fascinanta, oameni veseli si optimisti, calzi si amabili. Pentru cineva obisnuit cu ideea ca e normal sa iesi la miezul noptii si sa te plimbi pe strada daca ai chef, e greu sa accepte faptul ca aici acest lucru nu este deloc o idee buna.

Ieri seara, privind din masina la zidurile de 4 – 5 metri inaltime si la sarma ghimpata din varful acestora, ma intrebam cu e sa traiesti astfel, zi de zi? . A, inca ceva: acelasi ziduri sunt tapate cu grafiti de sus pana jos. Mai ales sus; cum or fi ajuns pana acolo? Si de ce? Ca sa arate ca regulile si legile sunt doar pentru cei slabi, ca nu exista ziduri suficient de inalte ca sa protejeze?

Maine urmeaza sa mergem la Atlantic. Este vara aici si chiar in acest moment ploua torential, lacom, tropical. Ma asteptam sa fie mai cald insa temperatura se invarte undeva pe la 23 – 25 de grade. Statul pe o plaja in Brazilia este o compensare suficienta pentru oboseala, timp petrecut departe de casa, etc.

Brazilia ma face sa ma intreb daca pana la urma binele, binele de orice fel de care avem parte, este drept ce ni se cuvine, normalitate sau privigiu?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s