mirosdecafea

Just another WordPress.com site

Gand

Leave a comment


Ultima suta de metri inainte de concediu.

Stefan Viziru, personajul principal al lui Eliade din „Noaptea de Sanziene” cauta un loc in care existenta ar putea sa continue in afara timpului, un mod de a pasi dincolo de acesta. Daca imi amintesc bine, isi gasise (sau isi crease) in astfel de loc pe care l-a numit “camera Sambo”, cu accentual pus pe ultima litera.

Ma intreb ce anume justifica paranteza temporala dintre aceste clipe petrecute in fata tastaturii aici, la birou si dimineata de luni in care voi deschide din nou calculatorul dupa ce vor fi trecut sarbatorile? Oameni, cuvinte, gesturi, priviri, fiecare din ele purtatoare de bine sau de rau…toate se vor fi ingramadit in aceasta bucata de vreme care mi-e data. Intr-un cuvant: viata.

Cu cateva zile in urma a fost inmormantata o fata de 21 de ani, lovita de o masina pe trecerea de pietoni. A mai trait doua saptamani dupa aceea, dintre care in ultima iesise din coma. M-am intrebat care este semnificatia acestui ultim timp care iti este dat astfel, ca un fel de promisiune ce se dovedeste pana la urma inselatoare? Insa am realizat ca in astfel de situatii nu stim nimic sau aproape nimic ci bajbaim ca niste orbi de-a lungul unui zid. Purtam cu noi revolta, intrebarile precum si teama ca asa ceva ni s-ar putea intampla noua si incercam sa explicam lucrurile pentru a estompa oarecum sentimentul propriei fragilitati.

E o ocazie sa ne repetam noua insine ca viata si moartea sunt amandoua in mana Domnului, nu intr-a noastra si nici in cea a soferilor care nu opresc la trecerile de pietoni.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s