mirosdecafea

Just another WordPress.com site

Despre Biserica

1 Comment


De ce ne scot din sarite imperfectiunile bisericii? Pentru ca da, ne enerveaza, ne irita si uneori ne innebunesc de-a binelea. De ce nu este asa cum trebuie, cum s-ar cadea sa fie? Si nu e vorba de mici zgarieturi care iau stralucirea afisata. Uneori e vorba de lucruri grosolane care ne fac sa ne indoim ca aceea mai poate fi biserica.

Eu cred ca revolta noastra se datoreaza faptului ca prin aceasta trezire la realitate, ni se spulbera inca o speranta: aceea ca ei sau ea, biserica ne poate ajuta sa ne schimbam. Ca acolo sunt oameni diferiti de noi pentru ca au gasit secretul…acel secret cre ramane ascuns de noi. In fapt aflam ca ei sunt asemeni noua sau chiar mai putin. Ca se cearta cu aceeasi usurinta si manati de aceleasi orgolii si se ingrijoreaza la fel de intens.

Astfel realizam ca e foarte probabil sa fim singuri in luptele noastre pentru ca biserica, cea care ar fi trebuit sa ne ajute acum si aici, lipseste, e neputincioasa si dezorientata si eventual are ea nevoie sa fie ajutata si, cel putin in prima faza, aceasta constatare naste manie.

Cum e sa realizezi ca biserica, ea care iti propune la modul imperativ valori si standarde morale atat de inalte, e doar “umana” cand e vorba sa le traiasca ea insasi. E relevant modul in care, dupa ce-l predica pe Isus, cel care vindeca si astazi, credinciosii alearga la medici la primele simptome aiurea care apar, ca si cum ar exista doua lumi: una reala, de carne si sange, concreta, cea in care traim si o alta a cuvintelor de Duminica, a predicilor pe care le credem insa nu intr-atat incat sa si traim in lumea reala conform lor.

Si atunci realizezi ca trebuie sa lasi in urma biserica (ma rog, acea parte a bisericii) pentru a-l cunoaste si vedea pe Dumnezeu asa cum este. Asta inseamna sa intalnesti oameni care inteleg sa mearga in ritmul pe care l-ai descoperit si adoptat, adica cealalta bucata a bisericii sau daca nu, sa mergi singur. Nu este solutia ideala insa uneori poate fi singura.

Advertisements

One thought on “Despre Biserica

  1. Eu am ajuns inaintea ta la acesta concluzie (nu neaparat din aceleasi motive), dar nu stiu sa ma exprim asa frumos ca tine. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s